Χώροι εφαρμογής ασύρματων δικτύων

                         ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ


Tα ασύρματα δίκτυα στους 2,4GHz δεν είναι επιβλαβή προς τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Απόδειξη αυτού είναι ότι χρησιμοποιούνται κατά κόρον παντού :
-Σε νοσοκομεία : Στην Καλιφόρνια, στο Βανκούβερ, στο Λος Άντζελες αλλά και σε άλλες πολιτείες.
-Σε μαιευτήριο στο Chicago τα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται στα νεογνά ως ταυτότητες τους, περιέχουν chip το οποίο επικοινωνεί ασύρματα με κάποιο κέντρο του νοσοκομείου.
-Σε παιδιατρικά νοσοκομεία.
-Σε σχολεία.
-Σε δημόσια πάρκα.
Στην Ελλάδα το WiFi έχει χρησιμοποιηθεί για τη διασύνδεση 15 Σχολικών Μονάδων της περιοχής Ζωγράφου μεταξύ τους, καθώς και με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο EDUnet και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ασύρματης δικτύωσης που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα.



http://pkteam.gr/?p=1253









              Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Γνωρίζουμε όλοι πως είναι τα νοσοκομεία.Είναι πολύβουοι χώροι και αποτελούν χώρους διακίνισης προσωπικού,υλικού και ασθενών.Το ίδιο σημαντική είναι και η ανάγκη διακίνησης πληροφοριών και πολλές φορές κρίσιμων πληροφοριών για την υγεία των ασθενών και για αυτό απαιτείται ταχύτητα και ακρίβεια στη μετάδοση αυτών των πληροφοριών και για αυτό δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα ασύρματο δίκτυο.Το ασύρματο δίκτυο παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις όπως την απλοποίηση των παραγγελιών για φάρμακα ή επιτήρηση των ασθενών ή επικοινωνία του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού όπως τη μεταφορά πολλών τραυματιών μετά από ατύχημα.



 Απ'την πτυχιακή εργασία του Καρακατσάνη Χρήστου.





                                     ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ


Διαμορφώνοντας το Νοσοκομείο του21ου Αιώνα: Βιοϊατρική Τεχνολογία, Ιατρική Πληροφορική και Λήψη Ιατρικής Απόφασης. Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς: Τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Τμήμα Ατυχημάτων και Εκτάκτων Περιστατικών και ο Ψηφιακός Φάκελος ως αφετηρία Ιατρικού Συμπερασμού, με βάση τα αντίστοιχα Πρωτόκολλα. Διαχείριση Ιατρικών Πληροφοριών σε ολοκληρωμένα Δίκτυα.: Η διαδρομή ολοκλήρωσης Συσκευών - Υπολογιστών στην αυτοματοποίηση των in vitro Διαγνωστικών Εργαστηρίων, τα LIS και ο Έλεγχος Ποιότητας. Πληροφοριακά Συστήματα διαχείρισης Ιατρικής Εικόνας: Η ενσωμάτωση της Ιατρικής Εικόνας στις άλλες Ιατρικές πληροφορίες. Πληροφοριακά Συστήματα Επιτήρησης του Ασθενούς: Επιτήρηση, Υποστήριξη και Αποκατάσταση Ζωτικών Λειτουργιών στα Χειρουργεία, στις ΜΕΘ και το πρόβλημα της αξιολόγησης των δεδομένων. Ειδικές Μονάδες Θεραπείας: Λιθοτριψία, Ακτινοθεραπεία. Ιατρική των Μεταγγίσεων κλπ. Πληροφοριακά Συστήματα Υποστήριξης της Νοσηλείας: Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας της φροντίδας του ασθενούς και οι βασικές συνιστώσες Λογισμικού Νοσηλευτικής Φροντίδας. Πληροφοριακά συστήματα στη Δημόσια Υγεία: Συστήματα Επαγρύπνησης και Αναφοράς κρίσιμων Συμβαμάτων, Πληροφοριακά συστήματα Υγείας για τον Πολίτη κλπ. Πληροφοριακά Συστήματα Ανάκτησης ιατρικής παρακολούθησης.

Το ενοποιημένο σύστημα Ιατρικής Γλώσσας UMLS, οι κωδικοποιήσεις SNOMED, ICD-9/10 κλπ. Συστήματα υποστήριξης Ιατρικής Απόφασης: Βάσεις Ιατρικής Γνώσης και Μέθοδοι Αξιοποίησής τους στην υποστήριξη λήψης Κλινικής Απόφασης. Η Σύγχρονη Τηλεϊατρική: Αποκεντρωμένα μοντέλα Νοσηλείας, Εξοπλισμός, Λογισμικό διαχείρισης και συναγερμού και Λογισμικό οργάνωσης, επιτήρησης και διαχείρισης της κατ' οίκον νοσηλείας. Ψηφιακή Ιατρική Εκπαίδευση: Δυνατότητες, ανατροπές και κίνδυνοι.

http://itmb.di.uoa.gr/education/TPIB_Odhgos_Spoudwn2010-11(ECTS).pdf







                    ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ      ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Εφαρμογές συνδετικότητας ασύρματης δικτύωσης: Η εγγενής δυσκολία της εγκατάστασης καλωδιακών δικτύων είναι ένας παράγοντας που θα συνεχίσει να οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη εξάπλωση των ασύρματων περιβαλλόντων. Η ασύρματη συνδετικότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη δικτύωση:
> Εγκαταστάσεων όπου μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος, όπως οι χώροι υποδοχής.
> Χρηστών που μετακινούνται συνεχώς, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
> Απομονωμένων περιοχών και κτιρίων.
> Τμημάτων επιχειρήσεων στα οποία το φυσικό περιβάλλον αλλάζει συχνά και απρόβλεπτα.
> Οικοδομών (για παράδειγμα, ιστορικών κτιρίων) στις οποίες η καλωδίωση είναι σχετικά δύσκολη.


http://saimir2009.blogspot.com/2011/05/blog-post.html


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου